21 жовтня 2021, 10:36

"Увійти можна. Окупувати можна", – Смешко про те, чому Росії не вдасться завоювати Україну

На сьогоднішній день Росія не зможе військовим шляхом завоювати Україну, однак Києву не варто розслаблятися, а далі готуватися до можливого відбиття нападу.

Ексглава СБУ та лідер партії "Сила та честь" Ігор Смешко упевнений, що Росія не має сил захопити всю територію України військовим шляхом. Однак і Києву розслаблятися не варто. Необхідно постійно готуватися до будь-якого розвитку сценарію.

Вчора, 20 жовтня, в інтерв'ю Миколі Вересню у програмі "Вересень" на каналі "Апостроф TV" Смешко озвучив свою думку щодо повномасштабної війни з Росією.

Експерт пригадав те, що в Україні завжди були сильні традиції партизанської війни. Смешко всім нагадав, як ще у 2014 році він заявляв, коли Росія вторглася в Україну, то підписала собі смертний вирок.

"Увійти можна. Окупувати територію можна. Але як ви вийдете з цієї ситуації?" - заявив політик, акцентувавши, особливо, коли населення країни перевищує 30 млн осіб.

Як приклад Смешко згадав недавні події в Афганістані. Армія країни налічувала 100 тисяч осіб, на її створення пішло близько 3 трлн доларів. Але у кінцевому підсумку вони бігли з поля бою, віддавши країну талібам.

На думку ексглави СБУ, у Кремлі також сидять не дурні, які вони розуміють, що повномасштабна війна нікому не вигідна. Однак якщо Володимиру Путіну все ж прийде ідея атакувати, він віддасть такий наказ, саме тому Україна має бути напоготові та готуватися дати відсіч агресору всіма способами, включаючи і залучення Військово-космічних сил.

За словами Смешка, у Росії останнім часом посилюється антиукраїнський настрій. Яскравий тому приклад - цикл передач на росЗМІ про те, що шахраї крадуть гроші з карток росіян, а нібито центр аферистів і хакерів знаходиться на території України. Таким чином, Москва хоче у черговий раз "промити мізки" своїм громадянам і у черговий раз очорнити Україну.

Раніше ми повідомляли, Смешко не сумнівається, що у разі загострення конфлікту на Донбасі Путін може застосувати аерокосмічну зброю, тому його армії не потрібно буде переходити кордон з Україною.

Нагадаємо, у серпні 2021 року Смешко запропонував українському уряду на юридичному рівні почати розгляд питання щодо повернення країні статусу ядерної держави.

Останні новини