22 червня 2022, 13:31

Предвісник: Несміян розкрив причину скорочення постачання російського газу до країн ЄС

Блогер Ель Мюрід розповів, чого зараз добивається Москва, вдавшись до нового витку газового шантажу.

Країна-агресор має намір повністю перекрити газовий вентиль до Європи.

Таку думку висловив гендиректор Міжнародної енергетичної агенції (МЕА) Фатіх Біроль в інтерв'ю Financial Times. У такий спосіб Москва хоче натиснути на Захід з метою досягнення своєї мети у війні проти України.

Ситуацію прокоментував відомий російський експерт і економічний аналітик Анатолій Несміян, відомий як Ель Мюрід.

Новим газовим шантажем РФ активно добиватиметься та змушуватиме Європу, щоб та допомогла посадити Київ за стіл переговорів із Москвою. Говорити про це вголос ніхто не буде, але Кремль не має іншого виходу.

"Те, що конфлікт звернув у бік затягнутого та практично безнадійного, приховувати все важче… Зафіксувати результат "спецоперації" не вдається. Згорнути її - тим більше немислимо", - пише Несміян у своєму ТГ-каналі.

Якщо європейці не вмовлять українську сторону відновити мирний переговорний процес на умовах Москви, "будь-який інший варіант буде очевидною поразкою", вважає експерт.

Газ є останнім засобом маніпуляції Росії. За допомогою перекриття вентиля Кремль спробує натиснути на континентальну "стару" Європу.

Ель Мюрід робить висновок, що "Великобританія та Європа "молода" однозначно недоговороспроможні у цьому плані". Лондон на боці Києва та його всіляко підтримуватиме у битві проти російських окупантів.

Повідомлялося, що Росія втрачає свого найбільшого споживача газу в Європі. Bloomberg дізнався, хто в екстреному порядку скорочує залежність від російського палива.

Раніше глава Ощадбанку Герман Греф заявив, що для відновлення ВВП Росії до рівня 2021 року може знадобитися щонайменше десятиліття. На це відреагував Анатолій Несміян.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини