20 лютого 2022, 16:41

Журналіст із Донецька розповів, як жителі "ЛДНР" поставилися до повідомлень про "наступ України"

Олексій Мацука зазначив, що у Донецьку та Луганську люди не вірять в агресію України, про яку заявляє влада РФ та ОРДЛО.

На постановочний характер так званої "евакуації" з Донецька до Росії вказує дедалі більше ознак, що підтверджують спецоперацію Москви на території ОРДЛО на підставі нібито "наступу України".

Український журналіст із Донецька, головний редактор каналу іномовлення UATV Олексій Мацука у своєму телеграм-каналі зазначає, що представлена РФ і "ЛДНР" версія не виглядає переконливо.

"Про постановочність процесу "евакуації" з Донецька свідчать прості факти:

1) немає логотипів "Червоного хреста" й інших гуманітарних місій,

2) немає висновків правозахисних груп щодо необхідності термінового виїзду,

3) немає наступу з іншого боку та взагалі будь-якої військової активності з боку України.

Натомість є: емоційні відеокоментарі, розповіді про Сребреницю, звуки сирен у містах, яскраві фотографії напівпорожніх автобусів і контент із так званих таборів біженців”, – заявив він.

Мацука зазначив, що на користь версії про постановку говорить той факт, що Україна не лише не провокує силовий сценарій, а й здійснює реальні постачання гуманітарної допомоги до Луганська, до якого напередодні доставили вантаж представники Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, для тих, хто потребує допомоги у Луганську.

До того ж, за його словами, зазначений конвой ООН потрапив під обстріл угруповання "ЛНР".

"У Донецьку та Луганську люди не вірять в агресію України, а вірять в агресію Пушиліна та Пасічника щодо цивільного населення", – зазначив він.

18 лютого ватажки "ДНР" і "ЛНР" оголосили про масову евакуацію жителів ОРДЛО до Ростова, аргументуючи загрозою наступу ЗСУ.

Ватажок "ДНР" Пушилін заявив, що ситуація на Донбасі нібито близька до війни. Він також не відкидає терактів.

Останні новини