2 нових способи не захворіти на грип цієї зими
З листопада по березень в Україні традиційно лютує сезон ГРВІ. Останнім часом до цього списку додався COVID-19.
Оскільки віруси передаються повітряно-крапельним шляхом, захиститися від них можна лише зміцнюючи імунітет. Ми розповімо, як уберегтися від застудних захворювань двома незвичайними способами. Про один ми дізналися від експертів інтернет-магазину https://cleanairlove.com/.
Чисте повітря VS ГРВІ
Віруси люблять замкнені приміщення з поганою вентиляцією. Але в спертому повітрі вирують ще й плісняві спори, які провокують серйозні проблеми зі шлунково-кишковим трактом. І пилові кліщі, що спричиняють набряк Квінке. І сморід, що доводить до мігрені й практично до непритомності! Як же бути?
Найшвидший та цивілізований спосіб – встановити очищувач повітря. Завдяки трирівневій системі фільтрації прилад швидко впорається з якістю повітря у приміщенні:
- -фільтр попереднього очищення поглине всі бактерії, пил, гар, що осіли на підлозі та меблях, а також шерсть домашніх тварин;
- -вугільний фільтр дезодорує приміщення, розпізнаючи та видаляючи неприємні запахи. Тож очищувач повітря від запаху є панацеєю для людей із чутливим нюхом;
- -НЕРА-фільтр знищить частинки розміром до 0,25 мкм. Зокрема, й формальдегіди – невидимі оку отруйні сполуки, що випаровуються з меблів.
Як щодо COVID-19?
Вчені університету Нагасакі, принаймні, стверджують: очищувач повітря SHARP, наприклад, за пів години інтенсивної роботи знижує концентрацію небезпечного вірусу у приміщенні на 91,3%.
Такий ефект справляють згенеровані технологією Plasmacluster позитивні й негативні іони об’ємом 25 тис. см3. Цей “іонний душ” і вимиває інфекцію з повітря.
Старовинний секрет вікінгів
Скандинави п'ють “gløgg” для підвищення тонусу й імунітету в сезон холодів.
Щоб приготувати норвезький напій на 10 порцій, знадобляться такі інгредієнти:
- -сухе червоне вино – 1 пляшка;
- -сухі трави – чебрець, м'ята перцева, м'ята лимонна, меліса, материнка – по 1 ч. л.;
- -будь-який міцний лікер – 50 г;
- -бадьян – 4 шт.;
- -імбир – кілька тонких скибочок;
- -гвоздика – 15 шт.;
- -мускатний горіх – дрібка;
- -стручковий кардамон – 10 шт.;
- -кориця в паличках – 2 шт.;
- -цедра 1 гіркого апельсина;
- -мед – 4 ст. л.;
- -цукор – 2 ст. л.;
- -родзинки – 80 г;
- -мигдаль – 100 г.
Як готувати
Трави закладаємо в каструлю, додаємо імбир, заливаємо окропом. Ставимо на повільний вогонь, доводимо до кипіння та залишаємо на ніч.
Безпосередньо перед приготуванням напою трав'яний настій проціджуємо, змішуємо з вином. Спеції всипаємо в полотняний мішечок або складену в кілька шарів марлю, міцно зав'язуємо й занурюємо в ємність з вином і трав'яним настоєм.
Мигдаль і родзинки рубимо ножем, цедру з апельсина знімаємо тонкою стружкою. Додаємо до суміші, переливаємо в каструлю, ставимо на вогонь і прогріваємо до 90°C. Доводити до кипіння не можна!
Потім зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо під кришкою на 30 хв. Додаємо цукор і мед, обережно розмішуємо до повного розчинення й вимикаємо вогонь. Настоюємо мінімум годину.
Як подавати
Перед вживанням розігріваємо, перемішуємо, додаємо лікер і подаємо у кружках з ложками. Смачного, міцного імунітету та затишної зими без хвороб!