10 августа 2015, 17:14

Іранський суд винесе вердикт для американського журналіста Резаяна протягом тижня, - адвокат

Вирок у іранському суді, для кореспондента Вашингтон пост Джейсона Резаяна , буде ухвалено протягом тижня. Про це заявив його адвокат іранським ЗМІ.

Іранський суд винесе вердикт для американського журналіста Резаяна протягом тижня, - адвокат

Підкреслимо, що Резаян, який має подвійне громадянство США та Ірану, був заарештований рік назад і звинувачений у шпигунстві. Вашингтон пост вважає звинувачення "абсурдними" і закликав Раду з прав людини ООН, щоб допомогли його звільнити.

Резаян народився в Каліфорнії, керівник Вашингтон пост бюро у Тегерані, був заарештований в липні 2014 року і переміщений у в'язницю Евін у Тегерані. Його брат, Алі, сказав в березні, що Резаян втратив 40 фунтів (18 кг) у в'язниці.

Іран, який не визнає подвійне громадянство, звинуватив Резаяна у зборі конфіденційної інформації та передачі її до ворожих урядів, написавши листа президентові США Бараку Обамі і звинуватив в діях проти національної безпеки.

У березні президент США Барак Обама закликав Тегеран звільнити Резаяна і двох інших затриманих американців - Саїда Aбедіні і Аміра Хекматі. І допомогти знайти Роберта Левінсона, американця, який зник в Ірані вісім років тому.

Переклад зроблено по матеріалу reuters.

Последние новости