10 августа 2015, 12:05

США допоможе Туреччині в боротьбі з ісламською державою

​Так для боротьби проти ісламської держави Сполучені Штати Америки посилають шість літаків і 300 осіб персонального складу до бази в Туреччині.

США допоможе Туреччині в боротьбі з ісламською державою

В неділю США направили шість літаків F-16 і близько 300 співробітників до авіабази Інджірлік в Туреччині. Американські військові повідомили, що Анкара погодилася, минулого місяця, щоб американські літаки запускали повітряні удари по бойовиках Ісламської Держави з її авіабази.

У заяві Пентагон повідомив , що "невеликий загін" становить близько 31 винищувач, які базувалися на авіабазі Авіано, Італія. Супутнє обладнання було також направлене, але ніякі подробиці не оголошуються.

"Сполучені Штати і Туреччина, як члени 60-плюс націй коаліцій, вважають своїм обов’язком вести боротьбу проти ісламської держави, заради миру і стабільності в регіоні", йдеться в заяві.

Здатність здійснювати керовані ударні нальоти з Інджірлік може стати великою перевагою.

Туреччина зіткнулася зі зростанням небезпеки уздовж 900-кілометрового кордону з Сирією. Вона побоюється, що конфлікт може перекинутися на турецькі землі та погіршити відносини з курдською меншиною.

Переклад зроблено по матеріалу reuters

Последние новости