5 августа 2015, 14:55

Чемпіонка з вільного дайвінгу Наталія Молчанова зникла безвісти

Рекордсменка з вільного дайвінгу Наталія Молчанова з Росії зникла безвісти, два дні перед тим, як вона пропала, Наталя занурювалася на глибину більше ніж 100 футів під водою на острові недалеко від узбережжя Іспанії.

Чемпіонка з вільного дайвінгу Наталія Молчанова зникла безвісти

Молчанова, 53-річна мати двох дітей, зникла в неділю під час занурення поруч Форментера, на південь від Ібіци, повідомляється в прес-релізі AIDA.

"Вона пірнала без ласт на глибину від 30 до 40 метрів і (напевно) потрапила в сильну підводну течію," сказано в пре-релізі. "Пошуки тривали протягом дня, і на наступний день, так як вона вважалася зниклою безвісти."

Вільний дайвінг- це підводне плавання без використання дихального апарату, наприклад аквалангу. Дайвери можуть використовувати ласти і рухатися швидше, щоб досягти великих глибин.

Молчанова, одна з найбільш титулованих чемпіонів спорту, має рекорд у зануренні на глибину більш, як 101 метр, або 331 фут. Вона затримала дихання під водою на дев'ять хвилин. Автор статей і навчальних посібників з фрідайвінгу, Наталя викладала безкоштовно дайвінг на міжнародному рівні.

"Вона була джерелом натхнення для всіх фрідайверів і незважаючи на те, що була одною з найзапекліших конкуренток у світі, завжди була спокійною і розслабленою під час змагань," сказав AIDA в своєму релізі. "Причини зникнення Наталії невідомі, але вона робила те, що вона любила. Наталя мала пристрасть до фрідайвінгу, що врізалась, так глибоко всередині неї, що вона присвятила йому своє життя".

Підготовлено за матеріалами "MSN".

Последние новости