7 августа 2015, 12:55

Вчені знайшли новий жаливий вид риб в глибинах океану

Відкриття, виглядає, як горбате, потерте старе взуття з шипами, з вусами і великим ротом та поганими зубами

Вчені знайшли новий жаливий вид риб в глибинах океану

Знову і знову, дослідники морського дна проникають в темні глибини моря , щоб витягнути нові види риб, які є безсумнівно потворними і мають довгий, кутастий рибячий хвіст, що росте з її голови.

Риси характерні для всіх видів рогоподібних морських чортів, які використовують свої особливості, щоб заманити інших риб в їх утиканий шипами рот.

"Ця риба заманює своїм відростком, поки, нічого не підозрююча риба, не підпливає, думаючи, що знайшла їжу, але швидко дізнається, що сама стала їжею," морські дослідники з Нового Південно-Східноїго університету в Форт-Лодердейл, штат Флорида, повідали в своїй заяві.

Вигляд не має значення, коли ви живете там, де сонце ніколи не світить, але інші речі трапляються .

Дослідники зловили три нових види риб у північній частині Мексиканської затоки на глибині від 1000 до 1500 метрів – це батіальна зона, так називають цю зону, бо води тут чорні, як смола. Боротьба за їжу є жорсткою, і закликає до інноваційних стратегій, наприклад такі, як природна вудка.

Цей вид досить відрізняється від раніше виявлених морських чортів, які, як правило, товсті і округлі.

Команда зловила трьох самок нових видів, всі вони менше, ніж 4 дюйма (10 сантиметрів) в довжину. Чоловічі особини морського чорта трапляються рідко, оскільки вони, як правило, набагато менші, ніж самки, і пливуть за самкою.Самці ведуть паразитарні відносини з самкою, як і багато інших морських чортів.

Підготовлено за матеріалами CNN.

Последние новости