27 марта 2017, 06:09

"Лукашенко, Янукович, нари будуть поруч!" - в Одесі активісти пікетували Генконсульство Білорусі

Активісти пікетували будівлю консульства Республіки Білорусь у Одесі на знак протесту проти репресій щодо учасників Дня волі.

"Лукашенко, Янукович, нари будуть поруч!" - в Одесі активісти пікетували Генконсульство Білорусі

Під стінами Генерального консульства Білорусі зібралось декілька десятків людей, що протестують проти затримання активістів у Мінську, передає УНІАН.

Учасники акції, серед яких відомі у місті євромайданівці, тримали плакати "За вашу і нашу свободу" та інші. 

Пікетувальники прикріпили до одягу стрічки національних кольорів Білорусі, деякі пов'язали на плечі синьо-жовті полотнища, а також тримали маленькі прапорці України. Активісти висловили протест проти арешту мирних громадян у Білорусі, а також заявили, що "Україна – з Білоруссю". Люди скандували: "Свободу – білорусам! Живи, Білорусь! Лукашенко, Янукович, нари будуть поруч!"

Як зазначив активіст Сергій Стерненко, зараз народ у Білорусі перебуває в ситуації, що аналогічна тій, яка була в Україні до Революції гідності. 

"Я не можу уявити, щоб зараз в Україні ми зібралися на мирну акцію з нагоди Дня незалежності України, а поліція нас розігнала, застосувавши фізичну силу, те, що зараз відбувається у Білорусі", - сказав Стерненко. Він додав, що білоруський і український народи "більше брати, ніж з північним сусідом".

Нагадаємо, що у Мінську учасників Дня волі заарештували. Серед затриманих багато журналістів, в тому числі й українських.

Последние новости