23 марта 2017, 23:07

В Росії відмовились від ідеї дистанційної участі Самойлової у "Євробаченні-2017"

В Росії не оцінили пропозицію організаторів "Євробачення" та вирішили відмовитись від дистанційного виступу співачки Юлії Самойлової.

 В Росії відмовились від ідеї дистанційної участі Самойлової у "Євробаченні-2017"

Про це повідомляє прес-служба "Першого каналу" Росії, передає "Диалог.UA".

В Росії нагадали про правила "Євробачення", згідно із якими країна-організатор конкурсу має забезпечити всім учасникам можливість в'їзду в країну на весь період проведення даного заходу. Тому, заборону України на в'їзд Самойлової, у Росії вважають порушенням правил конкурсу.

У зв'язку з цим була повністю відкинута ідея про дистанційний виступ співачки.

"Ми вважаємо дивною пропозицію дистанційної участі і відмовляємося від неї, оскільки вона, безумовно, суперечить самому змісту заходу, неухильним правилом якого є виступ в живому ефірі на сцені "Євробачення", – йдеться в заяві.

Більше того, "Перший канал" закликав організаторів "Євробачення" не видумувати нових правил для російського конкурсанта, а в першу чергу домогтися виконання діючого регламенту.

Раніше, Європейський мовний союз виступив з пропозицією транслювати виступ Самойлової в півфіналі «Євробачення» в прямому ефірі по супутнику. У разі якщо російська учасниця вийде в фінал, таким же чином вчинити і з її виступом у фіналі. Дану пропозицію було опубліковано на сайті EBU і направлено «Першому каналу».

Нагадаємо, співачка Юлія Самойлова, яку Російська Федерація дуже несподівано вибрала представником на музичному конкурсі "Євробачення - 2017" у Києві, на сам фестиваль так і не потрапить. У СБУ підготували відповідний документ про заборону в'їзду співачці на територію України.

Последние новости