23 марта 2017, 20:51

"Росія боїться цього розслідування", – Клімкін розповів деталі суду в Гаазі

Глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін розповів про деталі та перспективи суду в Гаазі щодо злочинів Росії на Донбасі і в Криму.

 "Росія боїться цього розслідування", – Клімкін розповів деталі суду в Гаазі

Про це він розповів одному українському виданню, передає "Диалог.UA".

За словами міністра, Україна має в суді гідну юридичну позицію та може досягти успіху. Він вважає, що зовсім скоро в даній справі може наступити переломний момент для історії міжнародного права. Саме тому, підготовка до судового процесу йшла протягом двох років.

Також Клімкін відмітив, що участь Росії в суді вже впливає на її дії. Зокрема, у Кремлі намагаються нав'язати логіку, що це не тероризм, а військові дії. Ще одним моментом є те, що Москва відверто боїться даного розслідування.

"Росія боїться цього розслідування. В останній заяві російський представник Колодкін вже почав тиснути на суд, коли сказав, що якщо буде прийнято рішення, то "скільки у вас справ буде перед судом ООН?". Москва намагається провести лінію, що, мовляв, всі зобов'язання по конвенціях стосуються внутрішнього законодавства", – заявив міністр.

Зазначимо, що у Міжнародному суді ООН з 6 по 9 березня пройшли слухання у справі Україна проти Росії. РФ звинувачують у порушенні міжнародних конвенцій, підтримці тероризму на сході України та у дискримінації етнічних українців і кримських татар в окупованому Криму.

Раніше ми повідомляли, що з'явилася шокуюча інфографіка вимог України до Росії в рамках позову в Міжнародному суді ООН.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль, яка є офіційним представником Києва в справі за позовом України проти Росії в Міжнародному суді ООН в Гаазі, анонсувала нові слухання, які стосуватимуться порушення Росією конвенції з морського права.

Последние новости